TA DIG UT TILL ÖCKERÖARNA
DU KAN BO HÄR NÄR DU VILL
– ÅRET OM.
Havskatten

Rödvägen 73, 475 41 Hönö
Telefon Svenne 0706-76 93 60
Telefon Roger 0704-44 50 62
E-post info@havskatten.com

Start Våra rum Fest/Bröllop Konferens Upplevelser Aktuellt Kontakta oss

MARINA UPPLEVELSER

Ta en tur med snabbgående båten Port Said

Alldeles utanför Havskatten ligger den snabbgående fiskebåten Port Said som erbjuder härliga fiske- och skärgårdsturer. Du kan även boka hummer- eller sälsafari, sightseeing, möhippa/svensexa arrangemang. Flytvästar och livflotte för upp till 12 personer finns ombord. Alla passagerare är försäkrade under turen. Vid förfrågningar kontakta Svenne, mobil 0706-76 93 60 eller e-post svenne@havskatten.com.

Följ med på en upplevelse utöver det vanliga

Havskatten och Tullhuset bjuder alla hummerfans på en kulinarisk resa från sensommarsol till höstmåne med mat, boende och aktiviteter på programmet. Hummerpremiären 2018 sker måndagen den 24 september.

Hummersafari – dagsaktivitet
Vi träffas på Havskatten i ”Svennes” sjöbod där vi går igenom säkerheten ombord, provar ut flytoveraller och gummistövlar som finns i olika storlekar att låna. Efter genomgången är vi redo att kasta loss och gå ut med vår fiskebåt ”Port Said” som är en Viknes 1030 med plats för max 12 personer. Båtturen tar cirka 3 timmar. På turen drar vi in hummertinor, vittjar, agnar och sätter ut dem igen. Under turen gör vi ett stopp där det bjuds på öl och macka. Väl hemma igen samlas vi i sjöboden för att koka dagens fångst. I priset ingår krabbfångst att ta med sig hem.
Pris 995:- per person.

Hummersafari – dag- & kvällsaktivitet
Tisdag – lördag kan du förlänga dagen med en härlig middag på Restaurang Tullhuset i Hönö Klåva hamn. Middagen startar med en varm mustig hummersoppa till förrätt. Huvudrätten består av havets läckerheter med dagens fångade hummer, färska havskräftor, färska räkor, krabba, vitvinskokta blåmusslor, både kallrökt och gravad lax samt underbar skaldjurspaté. Till detta serveras en härlig sallad, såser, bröd och smör. Måltiden avslutas med dessert i form av husets mörka och vita tryffel samt en god kopp kaffe. Dryck till middagen tillkommer.
Pris 1745:- per person.

Hummersafari – med övernattning
För att göra upplevelsen komplett finns möjligheten för er att övernatta på Havskatten, hotell/vandrarhemmet i Hönö Röd. Efter en händelserik och spännande dag med både hummersafari och middag väntar sängen och på morgonen avslutas resan med en frukostbuffé innan hemfärd. I priset ingår del i fyrbädds- eller dubbelrum, sängkläder, handduk, slutstäd samt frukost. Rummen är nya och fräscha med bekväma sängar, dusch och wc samt tv på varje rum.
Pris 2495:- per person.

Solnegång till havs
Vinga
Ärtholmarna
Vy från Vinga fyr
Hummersafari
Sälsafari
Fika Grötö

Nära Göteborgs centrum
Från Göteborgs centrum till Hönö-färjan, tar du dig med bil på ca 20 min. Väg 155 mot Hisingen/Öckerö till Lilla Varholmen. Buss avgår från Nils Ericson terminalen i Göteborgs centrum till färjeläget Lilla Varholmen (33-45 min). Buss 24 eller 290. Avgiftsfri bilfärja (12 min) till Hönö/Öckerö. http://reseplanerare.vasttrafik.se

På Hönö
Följ Göteborgsvägen 155 från färjeläget till första rondellen, kör rakt fram i den och följ vägen tills du har ICA på vänster sida, sväng höger och kör ca 200 meter och du har Havskatten på höger sida. Du som gäst har kostnadsfri parkering alldeles utanför. Entrén finns belägen på hamnsidan.