TA DIG UT TILL ÖCKERÖARNA
DU KAN BO HÄR NÄR DU VILL
– ÅRET OM.
Havskatten

Rödvägen 73, 475 41 Hönö
Telefon Svenne 0706-76 93 60
Telefon Roger 0704-44 50 62
E-post info@havskatten.com

Start Våra rum Fest/Bröllop Konferens Upplevelser Aktuellt Kontakta oss

AKTUELLT OCH SALTA TIPS

Hos oss händer det alltid något roligt

Vi vill att du ska trivas hos oss och få med dig riktigt härliga minnen hem. Här hittar du nyheter, inspiration och tips på olika upplevelser för din vistelse på Hönö.

Hummersafari på Hönö 2018

Hummerpremiären 2018 sker måndagen den 24 september. Vi erbjuder fina fisketurer där ni är med och vittjar hummertinor och är en del av det salta äventyret. Läs mer om våra aktuella paket under fliken Upplevelser.

Bastu och bubbelpool

Hyr vår nya super fräscha spa avdelning med bastu och bubbelpool där även lite havsutsikt ingår. Hyr som ett företagsevent eller samla ihop kompisgänget, svensexan, möhippan eller bara som en avkopplande stund för hela familjen oavsett tid på året. Spa avdelningen ligger på övre plan intill vårt konferensrum / allrum som en separat enhet. Det finns 2 duschar och wc. Bubbelpoolen är placerad utomhus på vår altan och rymmer upp till 7 personer. I priset ingår handduk, tvål och schampo. Pris: 2 timmar 150:- / person, minimum pris är 600:- för 2 timmar.Lär dig baka äkta Hönökaka
Boka in gänget och baka äkta Hönökaka i vår vedeldade bakugn. En riktigt härlig dag för gemenskap och många härlig skratt.

Hummersafari
Hummerfiske med tinor sker på hösten med start i slutet på september. Följ med oss på en fanastisk dag på havet i jakten efter det ”svarta guldet”.

Njut av en spännande dag på havet
Samla ihop släkt, kompisgänget, arbetskamratena, svensexan eller kunder och följ med oss ut på en kustnära havsfisketur på havet mellan Hönö, Vinga, Göteborg, Marstrand. Fiska med spö eller dörj, all fiskeutrustning finns ombord och ingår i priset. De vanligaste fiskesorterna är torskfiskar, makrill och en och annan "giftig" fjärsing kan det även bli. All din fångst får du ta med dig hem.

Gruppen träffas i "Svennes" sjöbod på kajen invid Havskatten där vi går igenom säkerheten ombord, provar ut flytoveraller och gummistövlar som finns i olika storlekar att låna. Efter genomgången är vi redo att kasta loss och gå ut med vår moderna fiskebåt "Port Said" som är en Viknes 1030 med plats för max 12 personer. Vår skeppare har en lång erfarenhet från yrkesfisket.

Båtturen tar cirka 3 timmar. Under turen gör vi ett stopp där det bjuds på kaffe/dryck och macka.

Möjlighet att hyra cykel
För att hyra cykel ring: +46(0)702-434 912. Se även: www.hyrcykeln.se.

Spela boule
Kul aktivitet där alla kan vara med. Boulebanan utanför anläggningen väntar på er. Enklare klot finns att låna.

Klättra/bouldring
Hönö Röds berg, Ersdalen sägs vara ett boulderställe i världsklass. Våra spännande granitberg lockar många friklättrare för en upplevelse över det vanliga med en fantastisk utsikt över Kattegatt/Skagerack. Säsong året runt. Det finns gott om bra soliga ställen för klättring även mitt i vintern. Det finns omkring fyrahundra ”problem” härute. Tänk på att Ersdalen är ett naturområde och var rädd om fågellivet.

Rikt fågelliv
Fågellivet på öarna märks främst i naturområdena och de grunda vikarna, i Ersdalens naturområde finns ett vindskydd och många ornitologer söker sig hit.

Aktiviteter året om
På Hönö finns många möjligheter till olika typer av sportaktiviteter. På Haralds finns bowling och bio - haraldsbowling.se eller haraldsbio.se.

Havsnära shopping
Shoppa granne med havet! Hönö Klåva har ett brett utbud. Här finns också mysiga kafeer, lunchställen och restauranger. www.tullhuset.se www.lilling.se www.hotelltrubaduren.se

Konstvågen
Första helgen i augusti varje år är det konstvandring med ateljébesök hos konstnärer och hantverkare på våra öar. Njut av hela helgen och bo bekvämt hos oss!

Ett stenkast från Göteborg
På Hönö har du chans att uppleva naturens skiftningar året om. Vi erbjuder bekvämt boende mitt på kajkanten om du vill stanna över natten.
Nära Göteborgs centrum
Från Göteborgs centrum till Hönö-färjan, tar du dig med bil på ca 20 min. Väg 155 mot Hisingen/Öckerö till Lilla Varholmen. Buss avgår från Nils Ericson terminalen i Göteborgs centrum till färjeläget Lilla Varholmen (33-45 min). Buss 24 eller 290. Avgiftsfri bilfärja (12 min) till Hönö/Öckerö. http://reseplanerare.vasttrafik.se

På Hönö
Följ Göteborgsvägen 155 från färjeläget till första rondellen, kör rakt fram i den och följ vägen tills du har ICA på vänster sida, sväng höger och kör ca 200 meter och du har Havskatten på höger sida. Du som gäst har kostnadsfri parkering alldeles utanför. Entrén finns belägen på hamnsidan.